ELVIS i Danmark – 65 års populærkultur

ELVIS i Danmark – 65 års populærkultur
| | Folkeuniversitetet Aalborg | Trekanten

Begivenhedsoversigt

Folkeuniversitetet Aalborg

Da den kun 21-årige Elvis brød igennem i 1956, virkede han alt for sort, anderledes og støjende til sin meget lidt frisindede samtid. Hans larmende musik og frække optræden ramte hele den vestlige verden med et brag, og det fik aviser og ungdomsblade til at advare mod den skrækkelige og obskøne sanger. Selv om Elvis ikke besøgte Danmark, ramte chokket og forargelsen også her for fuld styrke. Overalt rockede, rullede og udfordrede Elvis stive normer for køn, race og sex. Selv da han blev poppet og glamourøs, blev han ved med at præge tiden. Og det fortsatte han med længe efter sin død i 1977.

Med Elvis som omdrejningspunkt tager Bertel Nygaard, lektor i historie ved Aarhus Universitet, læseren gennem den internationale populærkulturs danmarkshistorie fra 1950’erne til i dag. Her er pop, rock og punk, beatler og blomsterbørn, skrigende fans og koldkrigspolitik.

På grundlag af sin nye bog ”Elvis i Danmark. 65 års populærkultur” fortæller underviseren om det enestående sejlivede idol og hans mange skiftende udtryk og betydninger. Alt sammen i et dansk kulturhistorisk perspektiv.

Ifm. foredraget vil der være mulighed for at købe bogen til særpris.

Pris 155,- Tilmelding på Folkeuniversitetets hjemmesiden HER

Om Folkeuniversitetet Aalborg

 

Hvor og hvornår

  • Fra: 10. november 2021 19:00
  • Til: 10. november 2021 21:00
  • Sted: Trekanten, bibliotek & kulturhus

    , , Trekanten.