Magi i det moderne?

Magi i det moderne?
| | Folkeuniversitetet Aalborg | Trekanten

Begivenhedsoversigt

Folkeuniversitetet Aalborg

Magiske ritualer og overtro har en fascinerende kraft over det moderne menneske.

På trods af århundreders aktive modstand fra både etableret religion og fra videnskaben, rammes vi stadig af en kombination af overbærenhed, fascination og måske ligefrem frygt, når magikeren presser sine nåle gennem voodoo-dukken eller den kloge kone fremsiger sine formularer på et ukendt sprog.  

Selvom magien i mange år har været forbundet såkaldt primitive mennesker fra vores fjerne fortid eller fra fjerne egne, synes magien aldrig at have forladt os.

I dette foredrag skal vi både se på ind i menneskets sind og ud i vores samfund for at forstå, hvorfor magi på en gang synes at være en del af det at være menneske, og hvorfor religioner risikerer at blive irrelevante, hvis de ganske fjerne det magiske fra deres midte. 

Om underviseren: Jesper Sørensen er lektor i Religionsvidenskab ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet. Han har i to årtier forsket i det psykologiske grundlag for menneskers forestillinger, herunder særligt, hvad der ligger til grund for ritualer og magiske forestillinger. Han er forfatter til Tænkepausen Magi

Pris: 155,- Tilmelding på Foleuniversitetets hjemmeside HER

Om Folkeuniversitetet Aalborg

 

Hvor og hvornår

  • Fra: 17. november 2021 19:00
  • Til: 17. november 2021 20:45
  • Sted: Trekanten, bibliotek & kulturhus

    , , Trekanten.