Rundt om Charité – et tysk supersygehus

Rundt om Charité – et tysk supersygehus
| | Folkeuniversitetet Aalborg | Trekanten

Begivenhedsoversigt

Folkeuniversitetet Aalborg

Charité i Berlin var supersygehus, længe før ordet fandtes. Hospitalets drift og udvikling har gennem århundreder været flettet sammen med hele Tysklands historie, for de medicinske opdagelser blev gjort i et samfund, der gennemgik store økonomiske, politiske og kulturelle omvæltninger.

Tv-serien fra ARD Charité fortæller fængslende om lægernes, sygeplejerskenes og patienternes liv og virke i et turbulent Tyskland.

Den seneste sæson foregår i efterkrigstiden. Fordi hospitalet ligger i den østlige del af Berlin, er det kommet til at høre under DDR, så her befinder vi os, ikke mindst sammen med en epidemi, der kræver afspritning, isolation og vaccine – et historisk tidsbillede, der møder os med en uventet aktualitet.

DR2 har sendt serien gennem et års tid, så hvis du ikke har set den endnu, kan du finde den i DR’s arkiv. Foredraget vil give dig en uddybende viden om de historiske forudsætninger for handlingen, du vil kunne orientere dig i seriens omfattende persongalleri og vinde en dybere forståelse af de valg, som personerne foretager.

Charité kan ikke længere ses på DRTV – kun på NETFLIX.

Pris: 155,- Tilmelding på Folkeuniversitetets hjemmeside HER

Om Folkeuniversitetet Aalborg

 

Hvor og hvornår

  • Fra: 27. september 2021 17:00
  • Til: 27. september 2021 19:00
  • Sted: Trekanten, bibliotek & kulturhus

    , , Trekanten.