Vinens historie – inkl. vinsmagning

Vinens historie – inkl. vinsmagning
| | | Trekanten

Begivenhedsoversigt

MANDAG 14. FEBRUAR
inkl. vinsmagning
Kl. 17–20, Trekanten
Arr. Folkeuniversitetet
Pris: 355,- Tilmelding via Folkeuniversitetets hjemmeside HER

I begyndelsen var – vinranken! Hvem er så den første vinbonde? Det kan man slå op i det Gamle Testamente. Men hvem ejer det første patent på vinproduktion? Der er nogle vægmalerier i det Gamle Ægypten, der viser, at de kunne det hele allerede 4000 år siden.

Og hvad med munkene? Og hvad hedder den specielle vin, som var forbeholdt Ludwig 14., Solkongen? Og så var der dengang i 1800-tallet, hvor næsten alle vinstokke i Frankrig blev dødsdømt pga. en parasit. Der er mange historier at fortælle i vinens historie.

Vinens historie kan være ledetråden gennem den klassiske europæiske historie og guide os videre til den store, den globaliserede verden f.eks. til Californien, hvor vin til den katolske messe blev dyrket i 1700-tallet. Men også vin til mere profane forlystelser; her voksede vinstokke og brugbare træer til vinfadene.
I Sydafrika var der efterspørgsel efter en drik, der styrkede søfolket på rejsen til Indien. Vi giver et overblik over vindyrkningen i verdenen dengang og lige nu.

Vinsmagning: Riesling fra Fritz Willi  & Primitivo fra Trullo di Pezza. Vinene leveres af Kildetoft Vine. Alle vine kommer fra små kvalitets vinproducenter håndplukket af Master Sommelier Jess Kildetoft. 

Der vil være en integreret en vinsmagning til foredraget guidet af sommelier Camilla Plougsted. Hvis man skulle blive særligt glad for nogle af vinene, vil det være muligt at bestille vinene efterfølgende med levering til privatadressen.

Program:

  • Mandag. 14/2/22 kl. 17.00 – 20.00 Camilla Plougsted, sommelier og Wolfgang Karl, mag.art., forfatter

Om

 

Hvor og hvornår

  • Fra: 14. februar 2022 17:00
  • Til: 15. februar 2022 20:00
  • Sted:

    , , Trekanten.