KLIK PÅ DATOEN NEDENFOR, for at skifte måned.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

BÆREDYGTIG BYDEL 9220

marts 2 kl 15:00 - marts 24 kl 18:00

Bæredygtighedsfestival

Så er der igen Bæredygtig Bydel 9220, hvor vi i marts måned har fokus på, hvordan vi alle kan bidrage til den grønne omstilling. I perioden er der arrangementer og aktiviteter med konkrete værktøjer til at skabe en grønnere hverdag. Genbrug, genanvendelse, deleøkonomi, affaldssortering, klimavenligt mad, el-, vand- og varmeforbrug er nogle af de emner, I vil kunne blive klogere på i løbet af perioden. Så kom med og bliv inspireret til en grønnere livsstil!

Download program her: Bæredygtig Bydel 2023 Program

 

// PROGRAM FOR BÆREDYGTIG BYDEL 9220 //

 

2. marts: ÅBNINGSDAG

16.00 – 18.00: Velkommen til familiernes Klimatopmøde 

”Derfor er vigtigt, at vi alle handler nu og bidrager til en grønnere fremtid”. Den sætning hører vi mange gange i tiden. Det kan dog være svært at finde ud af, hvor man skal starte!   

Kom til et spændende og usædvanligt arrangement, hvor du og din familie har chancen for at blive klogere på klimaet! Glæd dig til at afklare, hvad der er fakta, og hvad der er fordomme.   

I prøver et meget nemt online værktøj til at beregne jeres CO2-udledning. På den måde kan I sætte ind dér, hvor det giver størst effekt og mest mening for jer. Efter mødet får I tilsendt tips og ideer, så I bliver inspireret til at fortsætte med de gode klimavaner. 

18.00 – 18.30: Åbning af udstillingen “GrønTTorvet” 

Åbningstale af Michael Mansdotter, Leder på Trekanten, og åbning af udstillingen GrønTTorvet, der hele marts vil inspirere til en grønnere hverdag. Her kan du blandt andet bytte planter i Plantoteket, komme med gode idéer fra din egen hverdag og blive inspireret til handling. 

 

4. marts: REPAIR CAFÈ – Fix frem for at smid ud!  

Kom til Repair Café på Trekanten og vær med til at reparere frem for at smide ud. Der sidder kompetente fixere, der kan hjælpe med at fixe alt fra din computer, til tøj der skal lappes. 

 

TBA marts: RUNDVISNING – Hvad sker der med dit affald? 

Kom med på Rundvisning på Nordværks sorteringsanlæg. Her kan du se, hvad der sker med det plastik, metal og kartonner, der bliver sorteret fra.  

 

13. marts: FÆLLESSPISNING – Vi spiser klimavenligt sammen på Trekanten 

Mandag den 13. marts er der fællesspisning på Trekanten Bibliotek og Kulturhus. Denne gang med fokus på kampagnen ’Bæredygtig Bydel’. Kom og spis dejlig mad sammen med din nabo, venner eller familie og hør om de forskellige bæredygtige tiltag i din bydel. Samtidig har du mulighed for at se og opleve ’GrønTTorvet’, hvor du får viden og hjælp til konkret handling hjemme. Tilmelding senest torsdag den 10. marts.

 

16. marts: WEBINAR – Sådan sparer du på elregningen

Priserne stiger, og klimaet har brug for en hånd. Uanset hvad din motivation er, kan det være en god idé at tjekke sit energiforbrug igennem for at se, om der er noget, der kan skrues på. Aalborgs Grønne Agent giver tips og tricks til at spare på energien både i forhold til vand/varme og el. 

Det foregår online, så du skal bare læne dig tilbage hjemme hos dig selv og blive inspireret.

 

23. marts: SKOLEAKTIVITET – Affaldsindsamling

”Affald er et stort problem i Danmark. Faktisk er vi danskere blandt dem, som laver mest affald per indbygger i EU. Og en del af affaldet ender desværre i vores natur.” DN 

Daginstitutioner og Skoler er inviteret til affaldsindsamling med 9220 de Frivillige og Kvartersværkstedet.

 

24. marts: BÆREDYGTIGHEDSMESSE – inspiration til en grønnere hverdag

Dagsprogram – TBA

Se mere på Facebook HER

Mere information vil komme løbende her på begivenheden

Bæredygtig Bydel 9220 er et samarbejde mellem Center for grøn omstilling i Aalborg Kommune, Kvarterværkstedet, Øst i Centrum, Center for Samskabelse, Himmerland boligforening, Alabu bolig og Lejeerbo.

Vi glæder os til at se jer til bæredygtig bydel 9220 i marts!

Detaljer

Start:
marts 2 kl 15:00
Slut:
marts 24 kl 18:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Trekanten