Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

OMSTILLING TIL EN KLIMANEUTRAL VERDEN

september 21 kl 19:00 - 21:00

Rygende skorstene

Klodens lande siden haft svært ved at levere resultater i klimakampen. Siden Parisaftalen har de kun leveret 1/3 af de reduktioner, som er nødvendige for at undgå, at temperaturen stiger med mere end 1,5-2 C fra før vi begyndte af afbrænde fossil energi. Er det realistisk at indfri klimamålene og hvordan gøres det egentlig, så vi opnår klimamålene bæredygtigt?

Du tilmelder dig til 2 foredrag: 

 • Onsdag. 21/9/22 kl. 19.00 – 20.45

  Hvordan får vi en hurtig omstilling af Danmark og EU?

  Gunnar Boye Olesen, M.Sc., ingeniør, koordinator i International Network for Sustainable Energy og i miljøorganisationen VedvarendeEnergi.
  Det første foredrag ser på en række nye danske og europæiske undersøgelser og forslag til at reducere udledninger hurtigere uden tekniske fiks, men med en begrænsning af unødvendigt forbrug. For hvordan får vi hurtig omstilling af Danmark og EU med begrænsning af forbrug, vedvarende energi og energieffektivitet, så vi når klimamålene bæredygtigt?
 • Onsdag. 5/10/22 kl. 19.00 – 20.45

  Hvordan omstilles den 3. Verden til klimaneutralitet?

  Gunnar Boye Olesen, M.Sc., ingeniør, koordinator i International Network for Sustainable Energy og i miljøorganisationen VedvarendeEnergi.

  I det andet foredrag ser vi på, hvordan vi omstiller den 3. Verden til klimaneutralitet via bl.a. forslag fra folkelige organisationer i Kenya og Uganda. Hvordan kan to af verdens fattige lande indenfor de næste årtier blive klimaneutrale, reducere afskovningen og komme et stort spring fremad i deres udvikling. Udgangspunktet er folkelige organisationers planer, der samler en række lokale energiløsninger, som tilsammen kan gøre en stor forskel.

  Pris 295,- for begge foredrag
  Tilmelding på Folkeuniversitetets hjemmeside HER

Sted

Trekanten