KLIK PÅ DATOEN NEDENFOR, for at skifte måned.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

VINCENT HENDRICKS: NOK OM MIG

september 29 kl 15:30 - 17:30

Vincent hendricks

TILMELDING PÅ FOLKEUNIVERSITETES HJEMMESIDE HER
Pris: 155,-

Foredraget ’Nok om mig’ handler om, hvad der sker, hvis vi anskuer livet som et nulsumsspil; et spil, hvor den samlede gevinst til spillerne er nul, så det, som én spiller vinder, derfor er det, de andre spillere taber.

Kollegaen bliver forfremmet, konkurrenten får et bedre årsresultat, eller kæresten vælger at tilbringe sin fridag med sine egne venner – og straks spørger vi os selv og omverdenen: Hvad med mig? Hvorfor skal jeg ikke også have, når de andre får?

Det væsentlige svar er: ”Det handler ikke om dig!”

Vincent F. Hendricks trækker på moralfilosofi, spilteori og adfærdsøkonomi i en skarp og bidende kritik af hvad-med-mig-tankegangen, som han anser for at være en perverteret form for egoisme med gunstige vilkår her i digitaliseringens og forbrugerdemokratiets æra.

Hvad-med-mig-tankegangen viser sin tarvelige karakter, når vi hamstrer toiletpapir i krisetider, lader hundelorte ligge eller anskuer offentlige ydelser som et supermarked. Denne indstilling duer ikke som livets rettesnor.

Men der er en vej ud. Den kræver et nysgerrigt opgør med os selv og en disciplinering til at erkende, at det hele ikke handler om mig! Det handler om os!

Om underviseren: Vincent F. Hendricks er dr.phil., ph.d., professor i formel filosofi ved Københavns Universitet og leder af Center for Information og Boblestudier samme sted. Han er forfatter til en lang række bøger, herunder ’Vend Verden’ og er desuden en afholdt foredragsholder. Vincent F. Hendricks har vundet en række priser for sin forskning. NY BOG: Nok om mig (Politikens Forlag, 2023).

Cafeen på Trekanten har åbent, så du kan købe kage, boller samt kaffe / te inden foredraget.

Detaljer

Dato:
september 29
Tidspunkt:
15:30 - 17:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Trekanten