KLIK PÅ DATOEN NEDENFOR, for at skifte måned.

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

SAMTALECAFÉER i foråret

februar 12 kl 18:00 - 20:00

Samtalecafe

Humanistisk dialogforum har arrangeret fire samtale cafeer i foråret,

OM SAMTALECAFEEN
Det er gratis at deltage, og caféen krydres med et par sange, der belyser aftenens tema.

I samtalecaféen lægger ordstyreren op til samtale med et kort oplæg og hjælper herefter med at folde aftenens tema ud.
Der gælder nogle få regler: Samtalen er ikke en diskussion, der handler om at overbevise hinanden. Vi åbner sindet og lytter i respekt til hinanden med ønske om gensidig berigelse.

Forud for samtalecaféen har du mulighed for at spise et let måltid sammen med de andre deltagere fra kl. 18:00 til 18:30 i Trekantens café.

Mandag 12. februar. Det handler om ‘Taknemmelighed’.
– Gode relationer mellem mennesker kommer ikke af sig selv og er ikke nødvendigvis en selvfølge. Taknemmelighed kan være det redskab som giver og understøtter trivsel og livskvalitet i dagligdagen. Man siger tak. Og når noget står på spil kan man føler taknemmelighed. Er taknemmelighed en følelse eller legitimering af tingenes tilstand? Hvad betyder taknemmelighed for dig?

Mandag 18. marts i Trekantens Cafe. Her er emnet ‘Livsnydelse’
– Vi kan nyde mange forskellige ting – en kop kaffe, en smuk udsigt, venners selskab, berøring, fred og ro. Vi stræber efter at nyde mere. Vi lokkes af reklamer med varer og oplevelser, som lover nydelse. Er nydelse blevet en vare? Nogle former for nydelse er forbundet med skam hvis det overdrives eller opfattes som ufortjent eller amoralsk. Hvad betyder nydelse for dig?

Mandag 29. april i Orangeriet, hvor emnet er ‘Vildskab’
– Vildskab beskriver typisk noget dramatisk og uforudsigeligt. På savannen viser rovdyrene en brutal og ustyrlig adfærd. De vilde dyr. Der skal være mere vildskab i græsplænen, thi det er godt for biodiversiteten!
I sportens verden kan vildskab ligefrem være nøglen til sejr og manglende vildskab årsag til nederlag! Under hvilke omstændigheder kan vildskab være en acceptabel adfærd? Er der brug for mere vildskab i menneskelivet?

Sidste gang er mandag 10. juni i Orangeriet hvor emnet er ‘Stedets betydning’.
– Vores liv udfolder sig i den fysiske verden og sætter sig spor der – både individuelle og kollektive. Steder tillægges betydning og rummer minder. Fra barndommens skolegård eller navne indridset i træets bark til porten ved Auswitz. Vi kan længes mod steder, vi aldrig har været, men har forventninger til. Hvad betyder steder for dig?

Alle gange kl. 18 – 20

 

 

Detaljer

Dato:
februar 12
Tidspunkt:
18:00 - 20:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Humanistisk Dialogforum
Phone
8888888
Email
humanist.aalborg@gmail.com

Sted

Trekanten